5 Ιανουαρίου 2009

ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ κι ΑΓΑΘΟΙ δεν ΕΙΜΑΣΤΕ


Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Αγαθονήσι, οι ασκήσεις των Ρώσων στο Αιγαίο, η κατάσταση στην Παλαιστίνη, τα τερτίπια της Ουκρανίας , η κάθοδος του Σαρκοζί στη Γάζα, οι προβοκρατόρικες επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών, μόνο τυχαία γεγονότα δεν μπορεί να είναι.


Για τη χώρα μας , σημαντικό γεωστρατηγικό πέρασμα στο δρόμο από τη Μεσόγειο ,μέσω της Άσπρης στη Μαύρη Θάλασσα τα γεγονότα είναι άκρως σημαντικά.


Σημαδεύουν την αλλαγή της πολιτικής της, που άρχισε παλαιότερα με την αγορά των S-300 από τη Ρωσία και κορυφώνεται σήμερα με την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου.


Η συνέχεια θέλει υπομονή, ψυχραιμία κι αυτοσυγκράτηση.



Υ.Γ. Αξίζει τον κόπο να σημειώσουμε και τη δημοσίευση από το μπλοκ μας , της και με ελληνικό ενδιαφέρονΥΠΟΘΕΣΗΣ : ΝΗΣΟΣ ΛΕΥΚΗ (δημοσίσευση 26 Οκτ .2008)


Σημειωτέον ότι η υπόθεση έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, μιας και αν θεωρηθεί βραχονησίδα…… αν θεωρηθεί νησί ………. Σημειωτέον ότι στην αρχαιότητα οι ναυτικοί άφηναν στο νησί προς τιμήν του Αχιλλέα κατσίκια…….αν σας λέει τίποτα …αυτό. Σημειωτέον ότι η Ουκρανία που αυτή τη στιγμή κατέχει το νησί , θεωρεί ως χωρικά της ύδατα τα ….. 12 κι όχι τα 6 μίλλια …. Σημειωτέον ότι…….πίσω από όλα αυτά βρίσκεται το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της περιοχής . Δεν είναι τυχαίο ότι η Μεγάλη Βρεταννία υποστηρίζει την Ουκρανία , αν αναλογιστούμε ότι BP και Royal Dutch / Shell υπέγραψαν συμβάσεις με την Ουκρανία.



Παραπέμπουμε στα παρακάτω δημοσιεύματα:


Δεν υπάρχουν σχόλια: