13 Οκτωβρίου 2016

Η ΣΜΥΡΝΗ και ΤΑ ΠΑΡ- ΑΛΟΓΑ των Α- ΛΟΓΩΝ

Ποιος θα μου το έλεγε ότι  μετά την τελευταία μου ανάρτηση "Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΛΟΓΩΝ" θα πραγματευόμουν πάλι ένα θέμα σχετικό  με τα  Α _ΛΟΓΑ της φυλής μας.
Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις το γεγονός του ότι τις ημέρες που ο στρατός μας υποχωρούσε άτακτα από το Αφιόν Καραχισάρ, τις ημέρες που διακυβεύονταν η  διαρκής και προαιώνια παρουσία της ελληνοσύνης στη Μικρασία θα συνέβαιναν τα εξής παρ- άλογα:



1.   Μέσα Αυγούστου  1922,"Απόβαση" εκατοντάδων πλούσιων Σμυρναίων στη Μυτιλήνη με σκοπό την αναψυχή. Οι ταξιδιώτες σκορπούσαν υπερβολικά ποσά για τις διακοπές τους (σε διαμονή, διασκέδαση, αγορά ρούχων, παπουτσιών...) σε σημείο που να αυξηθούν οι τιμές πολλών προϊόντων
και υπηρεσιών στην πόλη της Μυτιλήνης. Και φυσικά πολλοί από αυτούς - αν έβρισκαν διαθέσιμο δωμάτιο- έκαναν τα λουτρά  τους στο υπερπολυτελές Σάρλιτζα. Τις ίδιες ώρες που ο Ελληνικός   Στρατός κολυμπούσε στο αίμα.




2, 17 Αυγούστου 1922. Η  ελληνική κυβέρνηση την ώρα της άτακτης φυγής του στρατεύματος, την ώρα που ο ελληνισμός της Σμύρνης κινδύνευε με αφανισμό, δεν έχανε ευκαιρία να κάνει τα μπάνια της  κι ο πρωθυπουργός δεν ήξερε πώς να τη συμμαζέψει.

Πότε επιτέλους θα μαζέψουμε τα ΠΑΡ- ΑΛΟΓΑ της φυλής μας;

Υ.Γ. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Περισσότερα στοιχεία θα δοθούν εν καιρώ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: