27 Ιουλίου 2014

3ος Διάπλους Μικρασιατικής Μνήμης.

Σαν την Γέρα πουθενά στον κόσμο. Δόξα τω Θεω τίπουτα δε μας λείπ’. Βουνά έχουμε πανέμορφα , θάλασσες έχουμε πελαγίσιες, θάλασσες κολπίσιες, Τάρτια, Αύλωνες, Πλατανιάκια του Μεσαγρού, Κήπους του Πλακάδου, Θέατρα. Αμάν Παναγιούδαμ’στ ’Γέρα αναγαλιάζ’ η ψ'χή σ᾿  Δεν είναι τυχαίο που για να βγούμε από τα όρια της περιοχής  μας πρέπει να μας ταρακουνήσει ένα μεγάλο γεγονός. Δεν είναι τυχαίο που κινούμε στην Παναγιά της Αγιάσου με τα ποδάρια, να περάσουμε βήμα βήμα τα γεραγώτικα βουνά. Το ίδιο συμβαίνει και με το τάμα στον Αρχιστράτηγου , στουν Μανταμάδου.  Δεν είναι τυχαίο που κουλμπούμε ώρες για να μπορέσουμε κάθε χρόνο να περάσουμε την απόσταση Κουντουρουδιά- Πέραμα κολυμβώντας. Θέλουμε να μετρήσουμε κύμα το κύμα τη θάλασσα μας.
Με αθρόα συμμετοχή κολυμβητών διεξήχθη  ο 3ος Διάπλους Μικρασιατικής Μνήμης. Οι κολυμβητές διήνυσαν την απόσταση 1.100 μέτρων που χωρίζει την Κουντουρουδιά από το Πέραμα.. Τον Διάπλου διοργάνωσαν ο Παγγεραγωτικός Αθηνών, ο Παγγεραγωτικός Γέρας, ο Σύλλογος Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών "ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ" και η Τοπική Κοινότητα Περάματος  τιμώντας με τη συμμετοχή μας τα ιερά χώματα της Ανατολής που γεννήθηκαν, μεγαλούργησαν και μάτωσαν οι πρόγονοί μας. Στον φετινό Διάπλου συμμετείχαν 70 περίπου κολυμβητές.
Στρατῆς Γιαννῖκος-Δημήτρης Κουκούτσης

 Προσπάθεια του Δημητρίου Κουκούτση  για να εμφανισθεί ο Στρατής  Γιαννίκος ως φέρον αθέμιτα μέσα ( μάσκαν και φυσητήραν) εις τον διάπλουν. 
 Ο μόνος που δεν κοιτά τον φακό της φωτογραφικής μηχανής είναι ο Δημήτριος Κουκούτσης,  του οποίου η προσπάθεια κηλίδωσης του αγώνα του Στρατή Γιαννίκου απέτυχε κι ο Κουκούτσης έμεινε με την μάσκαν και τον φυσητήραν εις το χέρι.  Μάρτυρες οι εικονιζόμενοι Παναγιώτης Ζορμπάς, Κώστας Αρτακιανός, Παναγιώτης Καμάτσος και Γιώργος Ζορμπάς.
Ο Στρατής  Γιαννίκος ολίγα μέτρα προ του τερματισμού.

Ο Στρατής  Γιαννίκος ολίγα μέτρα προ του τερματισμού.

Ανεβαίνοντας την σκάλα, η οποία ετοποθετήθη διότι κάτι κουρασμένα παλικάρια( ονόματα δε λέμε) αδυνατούσαν να εξέλθουν εις την προκυμαίαν στον περσινό διάπλου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: