23 Ιουνίου 2012

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ, ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟ ΝΟΥ

Κόλπος Γέρας (  Πέραμα - Λουτρά - Κουντουρουδιά)                                                                                                                                    Φώτο : Ζορμπάς Σεραφείμ
Αγαπητοί Συμπολίτες,
 Με την ευκαιρία της επιστολής του Δημάρχου Λέσβου κ. Δ.Βουνάτσου στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Χαράλαμπο Αθανασίου τα παρακάτω σχόλια :


 Ο εκτρωματικός Δήμος Λέσβου επεβλήθη λόγω : 


 1. Συμφερόντων του κράτους. Με τον ένα δήμο, το τεράστιο κατά κεφαλήν χρέος του πρώην Δήμου Μυτιλήνης μειωνόταν. 


2. Πλωμάρι και Καλλονή είχαν αργά αντανακλαστικά, επειδή κρυφά ευελπιστούσαν ότι θα δημιουργηθούν τρεις δήμοι, στα όρια των πρώην επαρχιών.


 3. Πλωμαρίτες και Καλλονιάτες δεν κατάλαβαν ποτέ ότι οι Μυτιληναίοι δεν θα επιθυμούσαν δύο γίγαντες γειτόνους , ούτε ποτέ να συνορεύουν με το Πλωμάρι, στα Θέρμα ή στον Ευεργέτουλα. Αξιοσημείωτο ότι Πλωμαρίτες και Καλλονιάτες δεν κατάλαβαν ποτέ την πρόταση των Αγιασωτών (αν θυμάμαι καλά την εξέφρασε ο Π.Ψυρούκης) να «χαρίσουν» τον Ευεργέτουλα στη Μυτιλήνη. Κάτι παραπάνω ήξεραν οι Αγιασώτες όταν έκαναν την παραπάνω πρόταση. 


4. Όταν αντέδρασαν Πλωμαρίτες και Καλλονιάτες ήταν ήδη αργά. Άξιος ο αγώνας του plomari news και φυσικά του φίλου Χαράλαμπου Νέμτσα από την Καλλονή, μα ας με συγχωρούν για την εκτίμηση… αντέδρασαν αργά. 


 Όσο για την σημερινή πρόταση Βουνάτσου: 


1. Δυο χρόνια τώρα πού πήγε το δημοψήφισμα; 


2. Ποιο δημοψήφισμα; Ποιοι θα θέσουν τις ερωτήσεις; Ποιες θα είναι οι ερωτήσεις; Θα υπάρχει ενιαία έκφραση των τοπικών παραγόντων και της κοινωνίας; Μήπως αν δεν υπάρχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις το δημοψήφισμα καταντήσει «δημοψήφισμα» και έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα; 


 ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΘΕΣΗ - ΠΡΟΤΑΣΗ 


1. Ανασύσταση των 6 πρώην δήμων με πληθυσμό άνω των 5.000 κατοίκων. (Δήμοι : Γέρας, Ερεσού – Αντίσσης, Καλλονής, Μυτιλήνης, Πλωμαρίου, Πολιχνίτου). 


2. Οι διοικητικές ενότητες με πληθυσμό κάτω των 5.000 κατοίκων να υπαχθούν διοικητικά σε όποιον όμορο δήμο αποφασίσουν οι κάτοικοι τους με δημοψήφισμα. (Αναφέρομαι στις διοικητικές ενότητες Αγίας Παρασκευής, Αγιάσου, Ευεργέτουλα, Λουτροπόλεως Θερμής, Μανταμάδου, Μήθυμνας, Πέτρας). 
....................................


YΓ.
 Το ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙΟ προσπάθησε με τις δημοσιεύσεις του να δείξει το παράλογο του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ για το νησί μας  . Ενδεικτικές οι παρακάτω δημοσιεύσεις: 


 ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ http://alfavitario.blogspot.gr/2010/05/blog-post_9655.html 


 Σαράντα τρεις (43) ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ ΔΕΝ ΦΘΑΝΟΥΝ ΣΕ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΣΒΟΥ
http://alfavitario.blogspot.gr/2010/06/blog-post_515.html


 Ο ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ 18 ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ http://alfavitario.blogspot.gr/2010/06/blog-post_5508.html 


 Γίναμε Ibiza !!! 
http://alfavitario.blogspot.gr/2010/05/ibiza.html


 Η ΛΕΣΒΟΣ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
 http://alfavitario.blogspot.gr/2010/05/blog-post_25.html 


 ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΗΜΩΝ ΕΕ _ ΕΛΛΑΔΑΣ http://alfavitario.blogspot.gr/2010/01/blog-post_7169.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: