23 Ιουνίου 2011

Η Σύναξη των Μυτιληναίων και η Ομηρεία των Βατουσιανών



Σήμερα ήταν μια υπέροχη βραδιά. Ταλαιπωρημένος εδώ και τρεις βδομάδες, με τη δουλειά τα σεμινάρια, την ανεγκεφαλιά, τη γραφειοκρατία,….. πήγαινα στη συνάντηση από υποχρέωση μιας και είχα δώσει το λόγο μου στο Γιάννη και στον πιτσιρικά της παρέας το Μανώλη. (μού έκαναν μάλιστα τη χάρη να γίνει σήμερα η συνάντηση μιας και έπεται ένα εξουθενωτικό δεκαήμερο από υποχρεώσεις).
Η έκπληξή μου ευχάριστη. Ήταν μια συνάντηση αυθόρμητη. Είχαμε πει ότι θα μαζευτούμε 5-6 και βρεθήκαμε να είμαστε 42 . Οι φώτο που θα ανεβάσει ο Γιάννης στη Μυτιληνιά  Διάλεκτο και μόνο αυτές μπορούν να περιγράψουν την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο ουζερί του «Αντρέα» στη Θεμιστοκλέους.
Προσωπικά μού έκανε εντύπωση η συμμετοχή των Βατουσαίων. Άνθρωποι δημιουργικοί, κοινωνικοί, ευχάριστοι. Γίναμε για μια βραδιά όμηροί τους.
Στα παραλειπόμενα της βραδιάς  η  «τυχαία;» ομοιόμορφη   εμφάνιση του Γιάννη και του Όμηρου και προσωπικά η γνωριμία μου με τα Παφλιωτάκια,  τον Στρατή και τον Γιώργο (πιστεύω ότι ο «Σοφός» θα ευχαριστηθεί όταν μάθει ότι τους γνώρισα ).
Για άλλα συνωμοτικά και λεπτομέρειες θα ενημερωθείτε από το μπλοκ του Γιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: