7 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 

Επιστολή του Συλλόγου Γονέων για τις Συγχωνεύσεις των Σχολείων

Ανοιχτή Επιστολή Προς:

Α.-Τους Εκπρόσωπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων των Τοπικών Διαμερισμάτων 1) Πλαγιάς 2) Τρύγονα 3) Μεγαλοχωρίου 4) Παλαιοχωρίου 5) Νεοχωρίου Β) Διευθυντές και Εκπαιδευτικούς των ανωτέρω Σχολίων Γ) Γονείς Μαθητών όπου δεν υπάρχουν οργανωμένοι Σύλλογοι
&  Δ)Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Πλωμαρίου Ε) Αντιδήμαρχο Πλωμαρίου κ. Σταύρο Πολίτη
Κύριοι,
Σας γνωρίζουμε ότι εδώ και λίγο χρόνο δρομολογείται από το Κράτος, η κατάργηση σχολικών μονάδων στα χωριά όλης της χώρας και βεβαίως αυτό που αφορά εμάς, είναι η κατάργηση των σχολικών μονάδων των χωριών του Πλωμαρίου. Ήδη η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου προβαίνει σε επισκέψεις σε σχολεία για να προχωρήσει από το νέο έτος στη συγχώνευση σχολείων.
Δηλαδή με λίγα λόγια ετοιμάζεται η κατάργηση των σχολείων στα χωριά και η συγχώνευση τους με σχολεία του Πλωμαρίου.
Αυτό σημαίνει ότι οι δάσκαλοι θα φύγουν από τα χωριά και θα πάψουν να είναι αναφορά για το χωριό, σημείο συνοχής της κοινωνίας, πόλος έλξης για κατοίκους και μαθητές.
Τα παιδιά στην τρυφερή ηλικία από 6 έως 12 ετών θα αναγκάζονται να ξυπνούν άγρια μεσάνυχτα για να προλάβουν το λεωφορείο, ή το ταξί που θα τα κατεβάσει σο Πλωμάρι. Χάνουν ώρες διαβάσματος, ώρες ύπνου, ώρες παιχνιδιού. Κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή αφού καθημερινά θα βρίσκονται μέσα σε αυτοκίνητα χειμώνα, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, σε δύσβατους δρόμους, που πολλές φορές αποκλείονται τη χειμερινή περίοδο.
Οι γονείς θα αγχώνονται καθημερινά για το αν θα φθάσει και θα επιστρέψει το παιδί τους ασφαλές στο σπίτι.
Πιθανόν ια σκεφθούν να ξεσπιτωθούν, να αλλάξουν χώρο εργασίας και διαμονής για να είναι τα παιδιά τους κοντά στο σχολείο.
Στα σχολεία που θα μεταφερθούν οι μαθητές των χωριών θα υπάρχει συνωστισμός, αφού δεν προβλέπεται η δημιουργία νέων αιθουσών και θα είναι δυσχερής η εκπαίδευση των παιδιών μας, αφού τα τμήματα θα είναι πολυπληθή.
Χωριό χωρίς σχολείο είναι νεκρό χωριό. Χωριό χωρίς δάσκαλο είναι χωριό χωρίς παιδεία.
Σας καλούμε να αντισταθούμε σε αυτές τις πρωτοβουλίες που καταρρακώνουν την παράδοση μας ως Έλληνες, που καταρρακώνουν τα χωριά μας, σας καλούμε να ανταλλάξουμε απόψεις και να πάρουμε αποφάσεις προς όφελος των παιδιών μας, προς όφελος των χωριών μας, προς όφελος της κοινωνίας.
Η παιδεία είναι αναφαίρετο Συνταγματικό μας δικαίωμα.
Σας καλούμε όλους το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 18.00 μ.μ στο ισόγειο του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Πλωμαρίου, προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις και να αποφασίσουμε κινήσεις διαμαρτυρίας, πριν βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων.
Τώρα πριν είναι αργά για τα παιδιά και τα χωριά μας.
Παρακαλούμε τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων που απευθύνεται η παρούσα επιστολή να ενημερώσουν σχετικά τους συναδέλφους τους, τους γονείς των μαθητών και τους εκπροσώπους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων τους, δίνοντας τους αντίγραφο της επιστολής.
Ευχαριστούμε για τη βοήθεια και τη συνεργασία.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Εμμανουήλ Π. Αρμενάκας                                      Κωνσταντίνα Αντωνίου
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
Γ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ
Β΄ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ

ΠΗΓΗ : plomarinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: