30 Ιανουαρίου 2011

Τι γυρεύει η Goldman Sachs πάλι στην Αθήνα;

Τις τελευταίες ημέρες  τα κυβερνητικά στελέχη αποφεύγουν δια ροπάλου να αναφερθούν στην λέξη Goldman Sachs! Όταν ερωτώνται απαντούν …δια της (ένοχης;) σιωπής.
Διάφορες φήμες αλλά και αναφορές κάνουν λόγο για επίσκεψη του  επικεφαλής της Goldman Sachs στη χώρα μας και συναντήσεις με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων και τον κ. Παπακωνσταντίνου..
Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά όπου ένα από τα «μεγάλα αφεντικά» της Goldman Sachs έρχεται στην Αθήνα.
Για το θέμα αυτό έχουμε γράψει σειρά άρθρων. Βέβαια ακόμη δεν έχουν απαντηθεί τα ερωτήματα που έχουμε θέσει, αρχής γενομένης από τα  :
«Για ποιο σκοπό υπήρξε συνάντηση του Gary Cohn, κεντρικού στελέχους της Goldman, με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του , και μάλιστα δύο φορές; Τι ειπώθηκε εκεί; Τι συζητήθηκε; Ποιες συμφωνίες έκλεισαν; Ποιος ο ρόλος της Goldman Sachs στην εκτίναξη των spreads;   Πως γνώριζε η  Goldman Sachs , την έλευση του ΔΝΤ στην χώρα μας και το πόσο ακριβώς θα περικοπούν οι μισθοί από την τρόικα, όταν ο κ. Παπανδρέου ακόμα επέμενε ότι δεν χρειαζόμαστε το ΔΝΤ » και μια δεκάδα (στοιχειοθετημένων) ακόμα ερωτημάτων…..

ΠΗΓΗ: www.politis-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: