23 Ιουνίου 2010

Σκάβουν λαγούμια κι εμείς τα ανατινάζουμε





Γιάννη δεν γέρασα . Στα 47 με τα 48 είμαι. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή χαιρόμουν την άνοιξη. Οι άνθρωποι όξω καρδιά! Τα κορμιά απελευθερώνονταν από τα περιττά ρούχα. Οι ορμόνες αύξαναν, η γλυκύτητα των εφηβικών προσώπων έκανε τις μέρες λαμπερές, οι ματιές σπιθοβολούσαν. Τα πάντα έπαιρναν φωτιά.
Γιάννη , έχεις δίκιο , τα παιδιά καταλαβαίνουν τα πάντα.
Χθες ήταν που βγήκα έξω για ψώνια σε πολυκατάστημα. Γεμάτο το κατάστημα, μα νεκρική σιωπή. Όλοι ψώνιζαν στα βουβά. Τα πρόσωπα σκληρά. Έψαχνα να βρω κάτι που να με διαψεύδει . Έψαχνα την ομορφιά. Πουθενά! Κι αναρωτιόμουν: Τόσο πολύ γέρασα ; Όχι Γιάννη είμαι ακόμη νιος. Μα χάθηκε το γέλιο η ομορφιά! Δεν είναι που μας κλέψαν τα λεφτά , μας κλέψαν κι ό,τι πιο όμορφο είχαμε : Μας κλέψαν το χαμόγελό .
………………..
Κάθε χρόνο 25 περίπου του Ιούνη κατηφόριζα (καλά το λέμε ) για το νησί, δάσκαλος γαρ. Εφέτος μού έτυχε κάτι και πρέπει να είμαι στην Αθήνα τουλάχιστον ως τις 2 του μηνός. Δεν στενοχωρήθηκα. Ποιος εγώ που 35 χρόνια μετράω και τα δευτερόλεπτα για την επιστροφή. Δεν ξέρω , μα ίσως κατά βάθος δεν θέλω να αντικρύσω την κατήφεια και στον τόπο μου, τον τόπο που τον θεωρώ πηγή φωτός.
…………….......................................................
Όσο για το ότι εμείς πάμε μπροστά : Στη Γέρα δυο τρία άτομα είναι που τραβάνε κουπί, οι άλλοι περιμένουν να φυσήξει. Η εφημερίδα κι ο Γιώργος ο Ζορμπάς είναι που παλεύουν . Πολλοί τους πιστεύουν, μα είναι ο φθόνος και τα ύπουλα παιχνίδια που φοβάμαι ότι σκάβουν λαγούμια από κάτω τους.
…………….............................................................
.
Υπάρχει λύση ; Δεν ξέρω, μα όσο καιρό θα είμαστε πολιορκημένοι πρέπει να μην τους αφήσουμε να πάρουν το κάστρο με δόλιο τρόπο. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας ανατινάξουν. Θα σκάψουμε κι εμείς λαγούμια και θα τους τινάζουμε στον αέρα. ΄
…………….
Πριν από καιρό έκανα την πρόταση για ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΗ ΜΑΖΩΞΗ των μπλόκερς.
Ο Δημήτρης κι εσύ είστε σύμφωνοι, οι Καλλονιάτες (μίλησα με τον Σαράντο) είναι σύμφωνοι, ο Κουκέλλης κι οι Μυτιληνιοί είναι σύμφωνοι , οι Γεραγώτες είναι μέσα.
Συζητώ για συγκέντρωση
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Στις 28 Ιουλίου.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ : Ανοιχτή που σημαίνει ….ΛΕΣΒΙΑΚΑ ΜΠΛΟΚ και οι Φίλοι τους.
ΤΟΠΟΣ : Εξουσιοδότηση στο Δημήτρη (μιας και θα είναι πιο νωρίς στο νησί) για εύρεση .
ΕΞΟΔΑ : Ο καθένας τον καφέ του (να μη μας λένε ότι τα παίρνουμε από χορηγούς , πολιτικούς ….ότι εξαρτόμαστε)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Από τα μπλοκ και τις ομάδες του Face book, γύρω στις 15 του Ιούλη
Στρατής Γιαννίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: