6 Ιουνίου 2010

Να ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ , αν δεν θέλουμε ΝΑ ΚΥΚΛΩΣΟΥΝ τη ΧΩΡΑ μας



Φοβάμαι τα χειρότερα. Από τη φύση μου συντηρητικός φοβάμαι μιαν ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Οι επαναστάσεις είναι πρόοδος για την ανθρωπότητα, μα τρώνε τα παιδιά τους. Η Γαλλική Επανάσταση άλλαξε προς το καλύτερο τον κόσμο -ακόμα την επικαλούμαστε- μα σ τους Γάλλους έφερε τον Ροβεσπιέρο , την Τρομοκρατία, τον Αυτοκράτορα Ναπολέοντα.
Η Ρώσικη Επανάσταση άλλαξε τον Δυτικό Κόσμο - μας χάιδευαν και μας τάιζαν, μην γίνουμε κουμμουνιστές- μα δούλευαν αβέρτα τα Γκούλακ.

Φοβάμαι για τη χώρα μου. Χτες η εκπομπή της Φλέσσα "ΣΤΑ ΑΚΡΑ" είχε προσκαλεσμένους δυο πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας. Στην ερώτηση αν πρέπει να δεχθούμε την πρόταση του Ερντογάν να μην πετάνε τα αεροπλάνα μας εξοπλισμένα , απάντησαν πως "ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΠΙΔΑ ΜΑΣ" κι να χάσουμε την ΑΣΠΙΔΑ, χάνουμε τη χώρα μας. Από ποιον πήραν την άδεια να μιλήσουν , από τον πρωθυπουργό αμφιβάλλω; Ξέρουν κάτι οι πιλότοι μας που δεν το ξέρουμε εμείς; Ποιος τους έδωσε -και καλά έκανε- την άδεια να μιλήσουν;

Φοβάμαι για τα μαγειρέματα της Κύπρου , τύπου "ΑΝΑΝ" . Αν περάσει ένα παρόμοιο σχέδιο- κατά πως λένε το φθινόπωρο- την βάψαμε! Όποιος διάβασε το σχέδιο (το είχε νομίζω δημοσιεύσει παλιότερα η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" ) γνωρίζει τι λέω. Μόνο το γεγονός του ότι οι αγγλικές βάσεις χώριζαν το ελληνικό τμήμα σε δύο κομμάτια φθάνει και περισσεύει.

Και ‘μεις τι κάνουμε; Απολύτως τίποτε!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ύπουλο παιχνίδι της Wikipedia στο οποίο ακόμη δεν απαντήσαμε , εκτός αν δεν το πήραμε χαμπάρι, αλλά σ΄αυτήν την περίπτωση είμαστε για κλάματα. Η wiki στο άρθρο της για την ΠΓΔΜ στις περίπου 30 φορές που την αναφέρει χρησιμοποιεί κατά κόρον τα αρχικά πΓΔΜ κι όχι το σωστό ΠΓΔΜ. Αν το γράφει και 5 φορές σωστά , είναι για ξεκάρφωμα.
Χαρακτηριστικά τα παρακάτω παραδείγματα
«Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (π.Γ.Δ.Μ.).....

Evώ μέχρι να βρεθεί μόνιμη και τελική λύση συμφωνήθηκε να χρησιμοποιείται ως προσωρινό όνομα το «πΓΔΜ» (πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας)»


Βάζοντας μικρό το γράμμα π στη λέξη Πρώην, υποτιμάς τη σημασία της λέξης Πρώην στην όλη ονομασία της χώρας . Έτσι σιγά –σιγά και ύπουλα σου αποτυπώνεται στο υποσυνείδητο μόνο η έννοια που σχηματίζουν οι τρεις τελευταίες λέξεις που γράφονται με κεφαλαίο « Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» και ποιος ξέρει αύριο αν θα μείνουν οι δύο τελευταίες.
Άλλο το : « πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (π.Γ.Δ.Μ.)»
Κι άλλο το : « Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (Π.Γ.Δ.Μ.)».
Άσε που όσοι ξέρουν καλά από Word , γνωρίζουν τη δυσκολία που έχει κάποιος να γράψει τέσσερα συνεχόμενα γράμματα , το πρώτο με μικρό και τα επόμενα με κεφαλαίο.
Άσε που ο αυτόματος διορθωτής κειμένου σου κοκκινίζει το (π.Γ.Δ.Μ) και σου δίνει καθαρό το (Π.Γ.Δ.Μ.) .
Μα για ένα π θα μου πείτε κάνω έτσι ; Μα τι θέλω να τετραγωνίσουμε τον κύκλο ;
Ε, λοιπόν Ναι! Ναι, Να ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ , αν δεν θέλουμε ΝΑ ΚΥΚΛΩΣΟΥΝ τη ΧΩΡΑ μας. Ήδη η θηλιά του ΔΝΤ μπήκε στο λαιμό μας το ικρίωμα του Π ετοιμάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: