31 Μαΐου 2010

Γίναμε Ibiza 2 !!!




Το "ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙΟ" κατάφερε να έχει στα χέρια του το νέο χωροταξικό σχέδιο του ΥΠΕΣ.
Σύμφωνα με το σχέδιο η Λέσβος αντιγράφει στο Χωροταξικό την ισπανικήν νήσον Ίμπιζα .
Οι 13 Δήμαρχοι αντιδρούν με το αιτιολογικό ότι η Λέσβος είναι 3 φορές μεγαλύτερη σε έκταση από την Ίμπιζα και απαιτούν οι δήμοι να μείνουν ως έχει. Ο υπουργός φαίνεται ανένδοτος και προτείνει 5 δήμους, που μάλλον θα είναι και η τελική πρόταση.
Χιλιάδες τουριστών αναμένονται να συρρεύσουν φέτος στο νησί, αφού ο ΥΠΕΣ στην προσπάθεια ΙΜΠΙΖΟ ποίησης της Λέσβου, σκέφτεται να την φέρει πιο κοντά στον Πειραιά - το πολύ δυο -τρεις ώρες από το λιμάνι, όπως ακριβώς και η Ίμπιζα απέχει από την Βαλένθια. Ήδη ναυλώθηκαν 13 ρυμουλκά τα οποία θα τραβήξουν τη Λέσβο με καραβόσχοινα.
Οι Κυκλαδίτες αντιδρούν με το επιχείρημα ότι θα δαπανηθούν πολλά Γιούρο , σε εποχή μάλιστα κρίσης.Επίσης αντιδρούν γιατί λένε άμα η Λέσβος τραβηχτεί προς Κυκλάδες μεριά ή θα σφηνώσει σε κανένα νησί και θα προξενηθούν ζημιές ή θα ενωθούν κάμποσα νησιά με τη Λέσβο, οπότε κι αυτά θα χάσουν το δήμο τους, στα πλαίσια της λογικής "κάθε νησί και δήμος" . Προτάσεις να ρυμουλκηθεί η Λέσβος προς Κρήτη μεριά δεν έγιναν δεκτές.
Το πιθανότερο είναι να υποχωρήσει το Υπουργείο και να βρεθεί τελικά λύση , για οριστική χωροταξική τοποθέτηση της Λέσβου, ανοικτά της νήσου Πάρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: