30 Μαΐου 2010

«Ω ΓΕΝΝΑΙΕ ! Ω ΓΕΝΝΑΙΕ ! ΒΑΣΙΛΙΑ !»

Απάντηση σε μήνυμα Γεραγώτη φίλου που ζει στη Γερμανία.

Αγαπητέ Δημήτριε,

Tα θέλαμι τσι τα πάθαμι ! Είμι μακριά κι μουναχός ιμ , οπότε δεν μπορώ να σου πω τι ακριβώς παίζεται και παίχτηκε στο νησί.
Αρχές Μαρτίου δυο φίλοι έμπιστοι από το κυβερνητικό στρατόπεδο, Μυτιληνιοί , μού το έδωσαν να το καταλάβωγί." Ένας δήμους να ν΄ Στρατή γιατί θα βγάλουμι τα μάτια μας." Τουλάχιστον αυτοί ήταν τίμιοι. Είπαν αυτό που πιστεύουν ξεκάθαρα. Ο ένας, είναι στέλεχος και μου το είπε έτσι απλά, αδιάφορα, μάλλον σαν ενημέρωση σε ένα φίλο για να μην πασχίζει τσάμπα. Ο άλλος από την πόλη της Μυτιλήνης υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι στέλεχος , μα έχει ΑΜΕΣΗ πρόσβαση σε υψηλά πρόσωπα. Επί ένα δεκάλεπτο για άλλο πράγμα τηλεφωνηθήκαμε και την κουβέντα την πήγε στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Επέμενε στον Ένα Δήμο, χωρίς να δέχεται συζήτηση, μού άφησε την εντύπωση ότι μετέφερε λόγια του πιο πάνω απ’ αυτόν. Κατάλαβα ότι το παιχνίδι είχε χαθεί.

Για όλα φταίμε όμως εμείς , οι χωριάτες που μια φορά που έπρεπε να είμαστε ένα σώμα δεν το κατορθώσαμε. ΟΙ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΙ της ΠΟΛΗΣ παίξαν ΑΣΧΗΜΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ , πιστεύω ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΑ. Δώσανε γραμμή ανοικτή ή και με την αδιαφορία τους ακόμη και γι αυτό δεν βλέπουμε κείμενα "συγγραφέων" "δημοσιογράφων" και "ανθρώπων του πνεύματος" για το ΤΕΡΑΣ. Αν κινιόταν κι έμπαινε μπροστά η Πόλη της Μυτιλήνης δεν θα πέρναγε ο ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ . Οι Γεραγώτες κουτσά στραβά θα τα βολέψουμε , είμαστε και κοντά στην πόλη κι έχουμε ανθρώπους (τώρα τελευταία πολλούς) στην Μυτιλήνη.
Μα τα απομακρυσμένα μέρη θα πάθουν στραπάτσο και θα έχει επίπτωση σ΄όλο το νησί. Άμα πάθει βλάβη ένα ακριανό μέρος του σώματος , θα βλαφτεί και το διπλανό του και σιγά -σιγά πάει ο οργανισμός.
Αυτό δεν κατάλαβαν οι πολίτες της Μυτιλήνης. Αυτό δεν το κατάλαβαν χρόνια τώρα. Ο Φαταουλισμός τους θα μας χαντακώσει.
Φοβάμαι τα χειρότερα, το μαρασμό , το αλληλοφάγωμα κι ο αφέντης (φεουδάρχης) Μυτιληνιός να κυριαρχεί , ώσπου να στείλει τον Πασά του ο Σουλτάνος και να μας κάνει όλους υποτακτικούς τους.
Τότε θα κλαίμε "αφεντικά και δούλοι" και θα περιμένουμε έναν ΤΟΤΟ να διώξει τους Οχτρούς στην "Κόκκινη Μηλιά"
Ως τότε Μιλιά .Ας βγάλουμε τον σκασμό κι ας τρεφόμαστε με παραμύθια για τον ΓΕΝΝΑΙΟ ΒΑΣΙΛΙΑ.

Χαίρε Δημήτριε κι ας είναι οι καιροί δύσκολοι!
Ο φίλος σου
Στρατής Γιαννίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: