15 Απριλίου 2010

Ο ΠΑΝΔΗΜΟΣ


Από απάντηση στο μήνυμα του φίλου Δημήτρη Κεφαλίδη
Τώρα πληρώνουμε συνολικά την χρόνια αδιαφορία μας.
Πόσοι ασχολήθηκαν με τον "Καλλικράτη" με τα θετικά ή αρνητικά του ;
Ελάχιστοι ευαίσθητοι όπως εσύ και φυσικά οι "Αυτοδιοικητικοί" παράγοντες , ανεξαρτήτως κομματικής ένταξης , αλλά αυτοί ενδιαφέρονταν μόνο για την παρτη τους.
Φυσική συνέπεια η δημιουργία ΕΝΟΣ δήμου ΤΕΡΑΤΟΣ.
Έπρεπε σε πρώτη φάση να ξεκινήσει η αξιολόγηση του "Καποδίστρια" που δεν έγινε, κατόπιν αυτή την τετραετία να δημιουργηθούν 6 - 7 (από τους 13)βιώσιμοι δήμοι κι αφού προχωρήσουν έργα υποδομής -αναπτυξιακά, όπως ο δρόμος Γέρας - Πλωμαρίου - Πολιχνίτου και η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πλωμαρίου -Λαυρίου να δημιουργηθούν 3 -4 δυνατοί δήμοι.
Φάγαμε μόνοι μας το κεφάλι μας. Και οι Μυτιληνιοί της Χώρας, που πιστεύω δεν ήθελαν με τίποτα να "δώσουν" κοτζάμ "Κόλπο της Γέρας" στο "Πλωμάρι" και οι Πλωμαρίτες που δεν καταλάβαιναν από τέτοια παιχνίδια και περισσότερο οι ίδιοι οι "πρωτευουσιάνοι" που θα φορτωθούν όλο το νησί και θα χάσουν τα προνόμια που είχαν από την ως τώρα "απουσία" των υπολοίπων.
Τα έγραφα από τις 19 Ιανουαρίου στο μπλοκ μου το "ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙΟ":
"Όπως είναι τα πράγματα πρέπει να υπολογισθεί και η άποψη της Μυτιλήνης. Γεραγώτες παράγοντες και των δύο μεγάλων κομμάτων που ζουν στη Μυτιλήνη δεν πρέπει να βλέπουν για λόγους γεραγώτικων συμφερόντων, αλλά και για προσωπικούς λόγους πολιτικής επιβίωσης, τη Γέρα να ενώνεται με το Πλωμάρι.
Οι Μυτιληνιοί , κάποιοι συζητούν κι άλλοι προσβλέπουν στη συνένωση με τη Γέρα, με κανέναν τρόπο όμως δεν επιθυμούν την « προσάρτηση» της Γέρας στο Πλωμάρι.
Όπως πάμε φαίνεται ότι σε περίπτωση αναγκαστικών συνενώσεων το επικρατέστερο σενάριο είναι Δήμος Ολύμπου (Πολιχνίτος , Αγιάσος, Πλωμάρι) με έδρα …..
Κι η Γέρα με τον ο Ευεργέτουλα να συνενώνονται με τη Μυτιλήνη"
ΈΠΡΕΠΕ , αν είχαμε μυαλό οι κάτοικοι του νοτίου τμήματος να παλέψουμε , αυτή την τετραετία, για βιώσιμους δήμους και οι οποίοι δεν θα ξυπνούσαν τα άγρια , καταστροφικά αντανακλαστικά της κακώς εννοούμενης επιβίωσης των ΔΥΝΑΤΩΝ (της Μυτιλήνης). Να παλέψουμε για το Δήμο Ολύμου (Πλωμάρι - Αγιάσος - Πολιχνίτος), και το Δήμο Γέρας - Ευεργέτουλα.
Το κλειδί το κρατούσε στο χέρι του το Πλωμάρι, αλλά οι μεν αυτοδιοικητικοί του, αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να έβλεπαν μόνο την πολιτική τους επιβίωση, όπως κι όλοι οι αυτοδιοικητικοί του νησιού, οι δε υπόλοιποι ενεργοί πολίτες του Πλωμαρίου δεν γνώριζαν να παίξουν παιχνίδια πολιτικών σκοπιμοτήτων και παιχνίδια με κρυφά χαρτιά.
Στο τέλος ήρθε η Κυβέρνηση και λέει : " Προκειμένου να μπλέξω με του καθενός τα βίτσια και να τούς έχω όλους απέναντι, ας τούς βάλω όλους σε ένα καζάνι κι ας βράζουν στο ζουμί τους". Το σενάριο με τον ΕΝΑ ΔΗΜΟ παιζόταν ένα μήνα πριν ανακοινωθεί επίσημα κι αφηνόταν να διαρρεύσει στο μαλακό. Το άκουσα όταν ανακοίνωσα τις αντιδράσεις μου σε δύο φίλους, γνώστες των πραγμάτων της αυτοδιοίκησης, που πρόσκεινται στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Και οι δύο απαντήσεις στη ίδια λογική κινούνταν: " Ο ένας θέλει αυτό, ο άλλος το άλλο, η έδρα εδώ, η έδρα εκεί....ας γίνει ρε Στρατή ένας δήμος το νησί να ξεμπερδεύουμε".
ΤΟ μόνο παρήγορο είναι ότι δεν παίζουν τα ως τώρα "καμένα" ονόματα που τόσο κακό έκαναν στον τόπο. Ήδη από τη ΝΔ ακούστηκε το όνομα του Πρύτανη κ. Μουτζούρη, μακάρι να πειστεί ο άνθρωπος. ΑΝ κατεβεί ο Μουτζούρης θα αναγκαστεί και το ΠΑΣΟΚ να κινηθεί προς μια προσωπικότητα ανάλογου κύρους και άφθαρτη, οπότε καλό θα είναι για τον τόπο.
Κι ακόμη πιο παρήγορο θα ήταν να γίνει ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ξεσκάρτισμα και στην πλαισίωση των δημοτικών συμβούλων.
Θέλουμε ανθρώπους ΚΥΡΟΥΣ, ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ, ΑΦΘΑΡΤΟΥΣ , ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ,ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
μήπως και ξεμπλέξουμε από την ΠΑΝΔΗΜΙΑ προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν από τον ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ, τον ΠΑΝΔΗΜΟ ΛΕΣΒΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: