7 Μαρτίου 2010

"ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" - Ένα βήμα πίσω ;;;

>
Η κυβέρνηση φαίνεται ότι υπαναχωρεί από τα αρχικά της σχέδια για τον «ΚΑΚΟΚΡΑΤΗ». Δειλά – δειλά βηματάκια προς τα πίσω οδηγούν σε εθελοντικές συνενώσεις με το πρόσχημα ότι « κινδυνεύουν να χαθούν ευρωπαϊκά κονδύλια».
Μάλλον πάμε σε έναν ήπιο «ΚΑΚΟΚΡΑΤΗ». Οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών , δεδομένης και της οικονομικής συγκυρίας , θα μετρήσουν, γι’ αυτό και πρέπει να δυναμώσουμε τη φωνή μας ενάντια στη «δημιουργία» των σχεδιαζόμενων ΔΗΜΩΝ -ΤΕΡΑΤΩΝ


Αποκαλυπτικά τα παρακάτω αποσπάσματα από άρθρα, που δημοσιεύθηκαν στις εφημερίδες ΝΕΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Για τον λόγο αυτό, υπάρχουν φωνές που τάσσονται υπέρ μίας πιο ήπιας λύσης και ζητούν να αποφευχθούν οι δήμοι-τέρατα, ενώ δεν έλειψαν και προτάσεις να προχωρήσουν επί του παρόντος οι συνενώσεις δήμων που έχουν εκδηλώσει τέτοια πρόθεση και σε δεύτερη φάση να εξεταστεί ένα μεγαλύτερο κύμα συνενώσεων.
εφ .«ΤΑ ΝΕΑ» 7/3/2010


Επίσης σε άρθρο του ΣΠΥΡΟΥ ΦΡΕΜΕΝΤΙΤΗ στην «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» με τίτλο
Φρένο στις αλλαγές περιφερειών λόγω ΕΣΠΑ
Μεταξύ άλλων έχουμε
..................................
Εισήγηση του υπουργείου Οικονομίας, που φέρνει στο φως η «Κ.Ε.», προς τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, αναφέρει ότι «οι ελληνικές περιφέρειες δεν μπορούν να αλλάξουν για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2007-2013», γιατί κινδυνεύουν να χαθούν ευρωπαϊκά κονδύλια.
…………………………………………..
Το υπουργείο εισηγείται αρνητικά στην ένωση νομών που ανήκουν σε διαφορετικές περιφέρειες. Δηλαδή, πιο εύκολα «σπάει» η Περιφέρεια Αττικής σε δύο ή τρία μέρη παρά ενώνονται η Κέρκυρα και οι Παξοί (ανήκουν στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων) με την Περιφέρεια Ηπείρου ή η Ζάκυνθος και η Κεφαλονιά με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
……………………………………
Η χρηματοδότησή του θα γίνει με περίπου 630 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με 4 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και τις Δημόσιες Επενδύσεις και με πόρους από το ΦΠΑ και το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

ΥΓ. Κι έχουμε το παράλογο 4,8 δις €ΥΡΩ τα μέτρα για να πληρώσουμε τα χρέη κι ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" - "ΚΑΚΟΚΡΑΤΗΣ" να κοστίζει πάνω από 5 δις. Αν είναι δυνατόν ;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: