21 Ιανουαρίου 2010

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ



Οι πολίτες του Δήμου Ρέντη ζητούν το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ για ένα τόσο σπουδαίο ζήτημα ,
όπως είναι οι ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ ,τη διενέργεια ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
Από την ομάδα του facebook ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΕΝΤΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
πήραμε το παρακάτω μήνυμα και το αναδημοσιεύουμε:
Έπεσε εχθές η αυλαία του συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Ελλάδος.
Ένα συνέδριο που πραγματοποιήθηκε για την πολιτική νομιμοποίηση των προαποφασισμένων.

Στην ουσία το σώμα του συνεδρίου ενέκρινε υπό όρους το ΝΑΙ στο σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ χωρίς να θέσει κανένα ζήτημα και όρο για την προστασία του πολίτη ειδικά σε θέματα κοινωνικών υπηρεσιών.
Το βασικότερο που μας μένει από το συνέδριο είναι αυτό που είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Νικήτας Κακλαμάνης ότι εύχεται να μην χρειαστεί να επανέλθουμε σε νέο ΕΚΤΑΚΤΟ συνέδριο.
Γιατί άραγε; φοβούνται ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ και προσπαθούν να συγκαλύψουν το ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ χαρακτήρα του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ;
Θεωρούμε ότι είναι λάθος η προσέγγιση που γίνεται και περιορίζεται μόνο στο κομμάτι των συνενώσεων ΟΤΑ.
Το βασικότερο είναι η αποκέντρωση εξουσιών προς την περιφέρεια και ο τρόπος άσκησης των αρμοδιοτήτων από τις περιφέρειες και τους δήμους χωρίς να υπάρχει καμία επιβάρυνση στους πολίτες και σε κόστος και σε δημοκρατία.
Αυτό είναι το ζητούμενο που άπαντες το αποκρύβουνε τόσο από την ΚΕΔΚΕ όσο κα από την διαβούλευση.

Συνδημότισσες, συνδημότες

Η περίοδος που διανύουμε είναι η πλέον κρίσιμη για την ύπαρξη του Ρέντη μας ως αυτοτελούς Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με όσα επισήμως έχουν ανακοινωθεί, ο Ρέντης θα πάψει να αποτελεί αυτοτελή Δήμο.
Θεωρούμε συνεπώς καταρχήν, ότι όλα αυτά επείγει να πάρει άμεσα θέση η δημοτική αρχή και να μην παίζει κρυφτούλι εις βάρος του λαού του Ρέντη για τις προσωπικές φιλοδοξίες του κ δημάρχου.
Ο κ. δήμαρχος σε περίπτωση που ο δήμος μας συνενωθεί με Νίκαια θα εισηγηθεί δημοψήφισμα διότι γνωρίζει πολύ καλά πως δεν έχει καμία τύχη να εκλεγεί δήμαρχος στον νέο δήμο, αντίθετα σε περίπτωση συνένωσης με Μοσχάτο και Ταύρο νομίζει ότι μπορεί να εκλεγεί και αποκλείει δημοψήφισμα


εμείς προτείνουμε τοπικό δημοψήφισμα για την αποδοχή ή όχι οποιουδήποτε σεναρίου συνένωσης του Δήμου Ρέντη με άλλους Δήμους διότι ο Ρέντης είναι πάνω από κάθε προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες μας και αρμόδιος να αποφασίσει σε τέτοιου είδους θέματα είναι ΜΟΝΟ ο ΛΑΟΣ του Ρέντη.

Γνωρίζουμε βεβαίως, ερμηνεύοντας το άρθρο 216 του Δημοτικού & Κοινοτικού Κώδικα «περί διενέργειας τοπικών δημοψηφισμάτων», ότι η οποιαδήποτε απόφαση των δημοτών του Δήμου Ρέντη επί του συγκεκριμένου θέματος δεν μπορεί να έχει υποχρεωτική ισχύ. Θα έχει όμως αδιαμφισβήτητη πολιτική βαρύτητα.

Θεωρούμε ότι με την διενέργεια δημοψηφίσματος θα δοθεί η δυνατότητα στους δημότες να εκφράσουν τη γνώμη τους για ένα καθοριστικό για την καθημερινότητά τους ζήτημα και θα σταλεί, προς κάθε κατεύθυνση, ένα ηχηρό μήνυμα δημοκρατίας που θα κατοχυρώνει τη θέση του Δήμου μας εν’ όψει των εξελίξεων.


Τέλος πιστεύουμε, ότι μέσα σ’ ένα κλίμα απόκρυψης από τον δήμαρχο και παθητικής αποδοχής των στόχων και των συνεπειών της νέας διοικητικής αναδιάρθρωσης, -που θα πλήξει ανεπανόρθωτα το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, εμείς ανοίγουμε δημόσια τη συζήτηση και εξασφαλίζουμε όρους για την ουσιαστική ενημέρωση των δημοτών μιας που η δημοτική αρχή περιμένει να δει τι την συμφέρει πάντα με γνώμονα τις πολιτικές φιλοδοξίες του δημάρχου.
Ανεξάρτητα σε ποιον πολιτικό χώρο πιστεύουμε ο καθένας μας, όλους μας αφορά η πόλη μας και όλοι στο μέτρο του δυνατού της οφείλουμε τη συμμετοχή μας, την παρουσία μας, την συνδρομή μας.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στην διαδικασία των απαιτούμενων υπογραφών που χρειάζονται για να γίνει το δημοψήφισμα, θέλει δεν θέλει η δημοτική αρχή Ιωακειμίδη και να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα πως για το καλό του Ρέντη αφήνουμε στην άκρη όλα τα κόμματα που με τέτοιους νόμους προσπαθούν να κάνουν ισχυρούς ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ αντί δημάρχους.

Από τις 28 έως 30 Ιανουαρίου στην Κεντρική πλατεία Ρέντη από τις 09:00πμ 21:00μμ θα λειτουργεί περίπτερο όπου θα μπορείτε να υπογράφετε υπέρ του ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ.

Με την δικιά σου υπογραφή ο ΡΕΝΤΗΣ μας έχει ελπίδα να παραμείνει ως ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ δήμος.
Μην αφήσεις να ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ ο δήμος μας για τις προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες του δημάρχου Ρέντη
28 έως 30 Ιανουαρίου ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ!

Δήλωσε και εσύ εθελοντής μέσω αυτής της ομάδος για να παραμείνει ο Ρέντης μας αυτόνομος δήμος! Απέστειλε όνομα και τηλέφωνο στο rentisaytonomos@gmail.com και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: