19 Ιανουαρίου 2010

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ των ΠΛΩΜΑΡΙΤΩΝ για τον Καλλικρατη ο Περικλής και τα σενάρια που κυκλοφορούν

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΛΩΜΑΡΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ
Οι δηλώσεις έγιναν, ένα με δυο μήνες πριν την ανακοίνωση της «διαβούλευσης ;;;» για τον «Καλλικράτη» . Με λίγο ψάξιμο σε πλωμαρίτικα μπλοκ βρίσκεις πολλές δηλώσεις και σχόλια. Φανταστείτε τι θα ακολουθήσει.΄
Δήλωση Δημάρχου Πλωμαρίου
Σχετικά με το Δήμο Ολύμπου με έδρα την Αγιάσο (σχόλιο από μπλοκ)
……..ρε να το χωνέψω δε μπορώ!
Άκου η Αγιάσος!!!
Μα η Αγιάσος;
Ε να το πω ότι είναι καλύτερος ο Παπάδος από την Αγιάσο,
(και φυσικά το Πλωμάρι καλύτερο και από τα δύο αυτά)
Και μάλλον επίτηδες το είπε ο Ζαμτράκης για να σκεφτούν
μερικοί το ότι βολεύει ο Παπάδος. Καλή μπλόφα.
.......................................................................................

Οι Πλωμαρίτες επιδιώκουν σε περίπτωση επικράτησης του σκληρού σεναρίου, 3 δήμους για το νησί στα όρια των παλιών επαρχιών με διεύρυνση των ορίων της παλαιάς Επαρχίας Πλωμαρίου:
1.Μηθύμνης με έδρα την Καλλονή
2.Μυτιλήνης με έδρα τη Μυτιλήνη και
3. Πλωμαρίου με έδρα το Πλωμάρι. (Πολυχνίτος, Αγιάσος, Γέρα, Πλωμάρι)
Σε περίπτωση επικράτησης ηπιότερων εθελοντικών συνενώσεων φοβούνται το ενδεχόμενο συνένωσης :Πολιχνίτου με Αγιάσο (το σενάριο δεν παίζει πολύ) γιατί κατά πάσα πιθανότητα Πλωμάρι – Γέρα –Ευεργέτουλας συνενώνονται με έδρα τον Παπάδο {Βέβαια το τι διαμείφθηκε από την επίσκεψη στο Πλωμάρι της Περιφερειάρχη σήμερα 18/1 /2010 δεν το ξέρουμε , αν και πουλάκια είναι και κελαϊδούν , πουλάκια είν’ και λένε, αργά ή γρήγορα θα το μάθουμε}.
Επιδιώκουν πάση θυσία ο Ευεργέτουλας να μην «παίζει» , γιατί σε κάθε περίπτωση χάνουν την έδρα { εκτός αν ο διαιτητής είναι στημένος, τι πιο φυσικό στην Ελλάδα ζούμε} .
Το καλύτερο γι αυτούς σε περιορισμένης εμβέλειας συνενώσεις είναι το «έκτρωμα» Δήμος Πλωμαριτογέρας με έδρα το Πλωμάρι, αν και φοβούνται στο ότι υστερούν πληθυσμιακά .
Όπως είναι τα πράγματα πρέπει να υπολογισθεί και η άποψη της Μυτιλήνης. Γεραγώτες παράγοντες και των δύο μεγάλων κομμάτων που ζουν στη Μυτιλήνη δεν πρέπει να βλέπουν για λόγους γεραγώτικων συμφερόντων, αλλά και για προσωπικούς λόγους πολιτικής επιβίωσης, τη Γέρα να ενώνεται με το Πλωμάρι. Οι Μυτιληνιοί , κάποιοι συζητούν κι άλλοι προσβλέπουν στη συνένωση με τη Γέρα, με κανέναν τρόπο όμως δεν επιθυμούν την « προσάρτηση» της Γέρας στο Πλωμάρι.
Όπως πάμε φαίνεται ότι σε περίπτωση αναγκαστικών συνενώσεων το επικρατέστερο σενάριο είναι Δήμος Ολύμπου (Πολιχνίτος , Αγιάσος, Πλωμάρι) με έδρα …..
Κιη Γέρα με τον ο Ευεργέτουλα να συνενώνονται με τη Μυτιλήνη
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ τσεκάρει αντιδράσεις. Σε περίπτωση δυναμικών κινητοποιήσεων, όλα τα παραπάνω σενάρια πάνε πίσω , γίνονται εθελοντικές συνενώσεις μικρής κλίμακας και οι Δήμοι αντί από 1034 να γίνουν 370 φθάσουμε στον αριθμό 600 -700. Οι τοπικές κοινωνίες θα λένε ότι πάλεψαν, η Κυβέρνηση θα λέει ότι έκανε ένα μεγάλο βήμα κι όλοι θα είμαστε μια χαρά. Ανάλογα με το πώς θα παλέψεις , πώς θα δουλέψεις θα είναι και το αύριο σου.
Αν μείνουμε με σταυρωμένα χέρια , θα τους σταυρώνουμε και θα μας «σταυρώνουνε».
Φτιάξτε μας πρώτα τις υποδομές και μετά συζητάμε για συνενώσεις.
Με λόγια δεν φτιάχνονται Παρθενώνες. Εδώ κοτζάμ Περικλής έκλεψε από το συμμαχικό ταμείο 10.000 τάλαντα κι ο εργολάβος του ο Καλλικράτης με τόσον παρά στην τσέπη καθυστέρησε να παραδώσει την εργολαβία που είχε αναλάβει, η σημερινή υπό πτώχευση Ελλάδα θα φτιάξει τα Μακρά Τείχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;;;;
Και να μην ξεχνάμε το λοιμό που έπεσε στον Πελοποννησιακό Πόλεμο. Ήταν το πρώτο ή το δεύτερο έτος του πολέμου. Έπεσε λοιμός , χωθήκαν σαν τα ποντίκια μέσα στα Τείχη οι Αθηναίοι λιμοκτονούσαν , πέθαιναν. Πάει κι ο Περικλής. Σήμερα η ιστορία επαναλαμβάνεται. Λοιμοκτονούμε (ιός Η1Ν1) και λιμοκτονούμε(στα πρόθυρα του ΔΝΤ) κι οι Περικλήδες μας φτιάχνουν Μακρά Τείχη. Στο τέλος θα μείνει ο μεγαλοεργολάβος να τα πίνει εις υγείαν των κορόιδων. Αλήθεια ρε Περικλή από τα τάλαντα του Συμμαχικού Ταμείου , πόσα έκλεψες από το ΔΑΜΟ ΜΥΤΙΛΑΝΑΣ;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: