2 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΛΛΗΝΟΣΥΝΗ


Φαίδωνα είναι περιττό να σου πω ότι παρακολουθώ τον «Θεό στο Καφενείο» ανελλιπώς .
Φαίδωνα μου αρέσει να με προκαλείς. Γι’ αυτό δεν θα απαντήσω μ’ ένα απλό σχόλιο .
Όταν δημοσίευα την ανάρτηση για το τούρκικο site έγραφα ακριβώς : «Τούρκικα δεν ξέρω ,όμως νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το επισκεφθούμε».
Γνωρίζεις καλά τους Μυτιληνιούς. Ως νοτιο- Λέσβιος είμαι διπλωμάτης . To ...«τούρκικα δεν ξέρω» σημαίνει «κι αν έκανα κανένα λάθος βρέστε το και πείτε μου το» . Εσύ όμως ως πιο ευθύς βόρειο –Λέσβιος εκφράστηκες στα ίσια «Να διαβάσει ότι ο Όμηρος λεγόταν Ομέρ και ήταν Τούρκος;;;;;;;;;;;;;;;;;»
Φαίδωνα ο συγκεκριμένος τουρκο (ιστο)χώρος φαίνεται σοβαρός. (Αν πρόσεξες πάλι φυλάω τα νώτα μου με το «φαίνεται» ). Αν κάνεις τον κόπο και τον επισκεφθείς θα δεις πάνω από εκατό συγγραφείς των αυτοκρατορικών χρόνων που τους ακολουθεί η εθνικός χαρακτηρισμός : Grek. Και είναι σημαντικό αυτό γιατί οι Τούρκοι χρησιμοποιούν κατά 99% το Yunan . Με το Yunan (Ίωνες) κι όχι με το Grek (Έλληνες) θέλουν να κάνουν διαχωρισμό : Άλλοι οι Έλληνες, άλλοι οι γηγενείς μικρασιάτες (Yunan) λες και δεν ξεπεράσαμε τους φυλετικούς διαχωρισμούς εδώ και 2500 με 3000 χρόνια. Το μπέρδεμά τους είναι μεγάλο κι αυτό γιατί με την εκάστοτε πολιτική τους αλλάζει και η αντίληψη τους και για τους εαυτούς τους και για μας.



Οι Τούρκοι τα έχουν χαμένα, πού να πιστέψουν : στον οθωμανισμό ή στον παντουρκισμό , στον ισλαμισμό ή στον κεμαλισμό, στο κοσμικό κράτος ή σ’ ένα δυτικότροπο ισλαμισμό ,στον στρατό ή στο κοράνι, στην Eυρώπη, στην Aμερική ή στον αραβικό κόσμο; ( Εμείς την έχουμε καλύτερα: δεν πιστεύουμε σε τίποτα). Ο πολυεθνισμός της Τουρκίας ήταν η τούρκικη δύναμη . Η Κοσμοπολίτικη Πόλη ήταν η δύναμή τους. Έδιωξαν τους Έλληνες, τους Αρμένηδες , έδιωξαν ένα κομμάτι του εαυτού τους.



Αυτή είναι η διαφορά Φαίδωνα : « Ο Έλληνας είναι Έλληνας» Έχει μάθει; Έχει γεννηθεί;Έχει; Έχει στο DNA του την επιβίωση , τη συντήρηση, την αφομοίωση ξένων στοιχείων χωρίς να χάνει την ελληνικότητά του. Ο Έλληνας δεν αλλάζει. Απλώς μερικές φορές , ίσως πολλές φορές κοιμάται. Μα σαν ξυπνήσει… Τρέμετε !!!(Δεν είναι απειλή). Ο Έλληνας δεν φοβάται , το «τέλος της ιστορίας» . Ο Έλληνας ( κι όχι ο Ελληναράς) γράφει ιστορία.
Για να παραφράσω τη διαφήμιση : «Ο καϋμένος ο Τούρκος θέλει τον Έλληνά του». Χάσανε πολλά που έδιωξαν τους Έλληνες. Κάποιοι απ’ αυτούς το ‘χουν καταλάβει και ψάχνουν να τους βρουν. Πότε θα γίνει αυτό σε 10 -100 -1000 χρόνια , όποτε γίνει μόνο τότε θα σωθούν. Ως τότε ας μη ρίχνουμε εμείς οι ίδιοι τις γέφυρες. Βέβαια πρέπει να φυλάμε τα νώτα μας. Βέβαια πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί κι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο. Βέβαια πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί στις τσιριμόνιες, στα τερτίπια, στις δήθεν αγάπες. Αυτό μας το επιτάσσει ο «ηγέτης νους» όπως σωστά θάλεγες κι εσύ Φαίδωνα Θεοφίλου.
Και φυσικά μακριά κι από τους υπερπατριώτες μας , τους κουραμπιέδες ελληναράδες εθνικιστές.
Αυτοί ερμηνεύουν τον Σπανουδάκη (βλέπε το video που έχω αναρτήσει) με εθνικιστικές κορώνες. Πιστεύουν στο βασιλιά (θεός φυλάξει) κι όχι στη βασιλική γενειά. Πιστεύουν στα σπαθιά και στα κουμπούρια κι όχι στη δύναμη του λόγου. Πιστεύουν στο παπαδαριό κι όχι στα ιερά της Ελληνοσύνης μυστήρια . Είναι οι μοιρολάτρες που πρόδωσαν την Πόλη. Είναι της ύλης οι αργυρώνητοι. Αχ, να ήξεραν ποιος ήταν πραγματικά ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος και ποιες μάχες έδωσε.
Η ΕΛΛΗΝΟΣΥΝΗ είναι φίλε μου μια αρετή που δεν περιγράφεται .
Η ΕΛΛΗΝΟΣΥΝΗ είναι η ΟΔΟΣ , Ο ΛΟΓΟΣ.
Η ΕΛΛΗΝΟΣΥΝΗ είναι η φωνή των Αγγέλων.
Τα τεριρέμ της τα ακούν κι Έλληνες και Τούρκοι κι όλοι οι λαοί.
Ο Άγγελος της ΕΛΛΗΝΟΣΥΝΗΣ δεν είναι Γλυξβούργιος.
Κάποτε ο Άγγελος θα φέρει το μήνυμα (στον σωστό καιρό) στην ΠΎΛΗ ΤΟΥ Ρωμανού. Μέσα στην Αγία Σοφία όλοι οι ταγοί της ΕΛΛΗΝΟΣΥΝΗΣ σε μια μελλοντική λειτουργία θα άδουμε τους επινίκειους ύμνους του Σύμπαντος Κόσμου :


Στην πύλη του Ρωμανού

έφυγες για αλλού

κι άγγελος θα σε φέρει εδώ


στον σωστό καιρό.

Μες την Άγια Σοφιά


θα βρεθούμε ξανά

λειτουργία μελλοντική


οι Έλληνες μαζί

Δεν υπάρχουν σχόλια: